Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке гарантира, че треньорът Юрген Клоп остава непоклатим на поста си, въпреки кошмарния полусезон. Вицешампионите отново са втори, но този път отзад напред, завършвайки годината на предпоследно място в таблицата, с равен брой точки с последния Фрайбург.

"В момента не се нуждаем от нов треньор. Нов треньор не ни трябва и в бъдеще, защото имаме един от най-добрите в занаята. Юрген Клоп е напълно фокусиран и отдаден на 150% в това, което прави", обясни Вацке пред телевизия "Скай".

"Ние се намираме в борбата за оцеляване и целта ни е да се спасим от изпадане в края на сезона. След това през лятото трябва да намерим функцията отново да се завърнем в евротурнирите. Ще се справим добре и една година без участие в Шампионска лига, без да правим дългове."

"Ще излезем от кризата тогава, когато се върнем към корените си. Когато отново заиграем нашия футбол с изключително физическо присъствие и жертвоготовност. Именно това показвахме през последните години, когато играехме успешно."

"Логично е да вземем офанзивен, а не дефанзивен футболист, защото за началото на подготовката ни Марко Ройс и Хенрих Мхитарян няма да бъдат готови. Шинджи Кагава трябва да участва в купата на Азия, а Пиер-Емерик Обамеянг за купата на Африка."

"Заради малшанса с много контузени футболисти ние не можехме да проведем пълноценна подготовка, за да може отборът да играе по начина, по който ние искаме. Този футбол, който ни направи популярни в Европа. Имаме нужда от изключителна физическа подготовка за целта. Дори най-широкият ни състав за всички времена не ни стигна заради контузиите", добави Вацке.

Както е известно, вчера Борусия осъществи по един входящ и изходящ трансфер точно на офанзивни футболисти. Нападателят Дон-Вон Жи беше разкаран, а полузащитникът Кевин Кампъл беше привлечен.

Феновете на Борусия могат да бъдат доволни от новата си покупка, защото в началото на годината Кампъл буквално се подигра със защитата на Байерн Мюнхен, при победата на Ред Бул с 3:0 навръх рождения ден на Пеп Гуардиола.