Критиките към острието на Борусия Дортмунд Андре Шюрле са прекалени. Поне на това мнение е неговият агент Инго Хаспел, който скочи на световния шампион Томас Бертолд.

Бившият играч на Рома, Байерн и Щутгарт разкритикува Шюрле, че играе доста под нивото си с екипа на вестфалци. До момента първенецът на света от 2014 година има само два гола в 15 мача за "жълто-черните".

"Критика, която е по същество и добре обоснована, не е никакъв проблем. Томас Бертолд обаче стои встрани от тази категория със своите изказвания", заяви агентът на Шюрле пред телевизия Sport1, за която коментира бившият национал.

"Той се обляга по-скоро на всеобщото мнение, отколкото на фактите. Андре е оценяван много негативно и понася удари под пояса. И това се случва от хора, които не го познават лично."

"От моя гледна точка на него му липсва късмет, за да бъде здрав продължително време. В началото си мислех, че той и Борусия Дортмунд си пасват много добре, но след това дойдоха прекалено много контузии. Той започна да страда след мача с Реал (б.р. 2:2 на германска земя през есента на 2016 година). Тогава той вкара изравнителния гол и след това беше аут дълго време заради контузия. Точно в тази фаза се нуждаеш от късмет", добави Хаспел.