Борусия Дортмунд и Челси си стиснаха ръцете по сделката за Мичи Батшуай, който ще доиграе сезона под наем на стадион "Сигнал Идуна Парк". Белгийският нападател беше взет от германците за заместник на продадения в Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг.

24-годишният снайперист ще носи фланелка с №44 на гърба. През миналата година той вкарваше на всеки 88.5 минути с екипа на "сините" от Лондон. Сред всички футболисти във Висшата лига с поне 10 отбелязани гола, само Хари Кейн бележеше по-често от него.

"Мичи е млад, много интересен нападател, който има много високи голови показатели както в Челси, така преди това в Олимпик Марсилия, белгийския шампионат и националния отбор. Той доказа своите изключителни качества на всяко място, където е играл", коментира спортният директор на вестфалци Михаел Цорк.

Самият Батшуай заяви: "За да постигна голямата си цел, трябва да играя често и да вкарвам колкото се може повече голове. Все пак през лятото е световното първенство". Според медиите той ще струва на Борусия 1.5 милиона евро за петте месеца, в които ще играе за клуба. Не се съобщава нищо за опция за откупуване.