Треньорът на Борусия Дортмунд Петер Щьогер е получил заповед от изпълнителния директор Ханс-Йоахим Вацке да класира отбора на финала в Лига Европа и да го спечели, пише вестник "Билд".

Босовете на вестфалци искат да видят отбора на всяка цена на финала в Лион на 16-и май и за целта на треньора е заявено да не пази нито една от звездите в европейските вечери. Както е известно, утре "жълто-черните" приемат италианския Аталанта в първи 1/16-финален мач на Лига Европа. 

Вацке се цели в трофея от Лига Европа по три причини - директно участие в групите на Шампионската лига за следващия сезон, още един трофей във витрината на клуба и възможност да продаде още някоя звезда, чиято цена да набъбне покрай участието в Европа до самия край на сезона.

В материала се допълва, че австрийският специалист почти сигурно ще остане на поста си, ако Борусия се представи силно и в Лига Европа. Договорът му е до края на сезона, но в седемте мача под негово ръководство в Бундеслигата рурци имат четири успеха и три ремита.