Флиртът между най-бързия човек в историята Юсейн Болт и Борусия Дортмунд става все по-горещ, след като най-успешният атлет на 100 и 200 метра публикува на профилите си в социалните мрежи клипче, на което играе футбол с фланелката на вестфалци.

Изявите на Болт не останаха незабелязани от "жълто-черните", които побързаха да споделят публикацията на своите официални акаунти, което засили слуховете, че Юсейн може сензационно да подпише с германския клуб.

Още през януари Болт изрази желание да изкара проби в Дортмунд, а наскоро разкри, че се е разбрал с футболен клуб, като в началото се смяташе, че това ще е Мамелъди Съндаунс, където през сезон 2009/2010 треньор беше легендата Христо Стоичков.

"Още от първия ден хората казваха, че това не го мога. Но всичко е възможно", коментира Болт, който е запален фен на Манчестър Юнайтед. Според WAZ атлетът вече провел разговори с ръководството на Борусия и общия спонсор "Пума". Очаква се спринтьорът да проведе занимания с рурци още този месец.

Потребители в интернет се шегуват, че Болт ще е новият централен нападател на дортмундци за следващия сезон, тъй като навярно Челси няма да се съгласи да остави Мичи Батшуай за постоянно на стадион "Сигнал Идуна Парк".