Легендата на Барселона Шави е на мнение, че най-бързият човек в историята Юсейн Болт няма да се справи в ролята на футболист. Както е известно, ямаецът има желание да се пробва на новото поприще и е свързван дори с един от най-силните отбори в света Борусия Дортмунд.

"Кое прави разликата във футбола? Талантът. Това е способността да контролираш нещата, които правиш и нещата, които другите правят. Защото играеш с главата си, а не само с краката", обясни Шави.

"Обичам Юсейн Болт, той е страхотен атлет. Физически никой не може да се доближи до него. Никой не тича по-бързо от него. Но при цялото ми уважение към Болт, той никога ням да може да прави разликата на футболния терен."

"Невъзможно е да заменим бързината на мисълта и футболния интелект с физически умения. Има дори професионални футболисти, които не разбират какво се случва на игрището. Защото не са научени да тренират таланта си, да мислят какво се случва с тях. Аз например винаги съм бил любопитен да разбера какво се случва на терена", добави испанецът.