Голямата звезда на леката атлетика Юсейн Болт отново изрази желание да изпробва футболните си умения в любимия му отбор Манчестър Юнайтед. 

В петък бившият спринтьор ще тренира с Борусия Дортмунд. Според ямаеца пробите в германския отбор ще покажат дали има шанс за кариера в професионалния футбол.

Носителят на осем златни медала от олимпийски игри отдавна мечтае да заиграе в Манчестър Юнайтед. Той заяви, че е говорил с мениджъра на "червените дяволи" Жозе Моуриньо за възможността да намери място в състава на английския отбор.

"Попитах за място в отбора, но както вече казах, искам да почакам, докато минат пробите, за да натисна здраво. Споменах му нещо подобно и той отвърна, че ако съм сериозен, ще види какво ще се получи. Нека да видим", каза Болт пред ESPN.

Ямаецът сложи край на кариерата си след световното по лека атлетика в Лондон през 2017 г. през август. Тогава Болт получи предложение да изкара пробен период в състезаващия се във второто ниво на английския футбол Бъртън Албиън.

"Аз съм бърз, така че определено знам как да използвам бързината си. Това е нещо, което съм използвал през годините, когато съм играл с приятели", каза още Болт, цитиран от "Дневник". Той допълни, че предпочитаната му позиция е на левия фланг.

Най-бързият спринтьор в историята ще има шанс да играе на стадиона на Манчестър Юнайтед. Той ще се включи в благотворителния мач на Soccer Aid под егидата на УНИЦЕФ. "Олд Трафорд" ще приеме двубоя на 10 юни.