Селекционерът на Германия Йоахим Льов ще трябва да трепери само още пет мача за голямата звезда на Борусия Дортмунд Марко Ройс, който отново е в топ-форма.

Асът на вестфалци беше един от най-добрите на терена в дербито на кръга срещу Байер Леверкузен и пред погледа на Йоги избухна с три гола, макар единият от тях да беше отменен от системата за видеоповторения VAR.

Ако 28-годишният техничар не се контузи, със сигурност ще бъде част от Маншафта на световното първенство в Русия. Льов обаче трепери заради кармата на Марко.

Ройс пропусна Мондиал 2014 и Евро 2016 в последния възможен момент. Лишеният от късмет нападател получи жестока контузия в глезена пред световното в Бразилия, а две години след това пропусна европейското заради контузия в аддукторите, получена срещу Байерн във финала за Купата на Германия.

Той има навика да получава тежки травми към края на сезона, като такъв беше примерът и през 2017 година, когато скъса коленни връзки във финала за Купата на Германия.

Ройс трябва да изиграе само още пет мача преди световното на руска земя - срещу Вердер Бремен, Майнц и Хофенхайм в Бундеслигата, както и приятелските срещи на Бундестима с Австрия и Саудитска Арабия.