Стотици фенове на Борусия Дортмунд заляха социалните мрежи с коментари след решението на германския национал Йонас Хектор да удължи своя договор с изпадащия Кьолн.

Именно Дортмунд беше сочен за почти сигурния нов отбор на бека, към когото имаше интерес също така от Байерн Мюнхен и Ювентус. През последните дни се появи информация, че Хектор е договорил личните си условия с "жълто-черните".

Истината обаче се оказа различна. Той можеше да смени отбора без проблеми при изпадане на "козлите", което са на цели 8 точки от спасителния бряг само 3 кръга преди края на сезона. И кандидат-купувачът можеше да го отмъкне светкавично срещу смешната за днешните стандарти сума от 8 милиона евро.

Твърд титуляр във формацията на Йоахим Льов, Йонас осъзнава, че участието му във Втора Бундеслига може да му отнеме възможността да играе редовно за Маншафта. Той обаче остана в родния си Кьолн. Решение, което феновете на Борусия приветстваха.

Ултрасите на Дортмунд имат самочувствието на романтици и в случая с Хектор отново демонстрираха, че са от друга порода.

"Това е невероятно решение, браво", "Свалям ти шапка, Йонас", "Това липсва на днешните професионални футболисти - любовта към клуба. Поздравления", "Хектор щеше да ни помогне, но изборът му е достоен за уважение", "Какъв характер само", "Не съм очаквал да остане в Кьолн, но така той показа мъжество", "Много го исках в Дортмунд, но футболният романтик в мен настръхва от достойната му постъпка" са само малка част от коментарите в Туитър.