Бившият треньор на Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен Отмар Хитцфелд коментира ситуацията в лагера на "жълто-черните".

"В Дортмунд е важно да се избере автентичен треньор. На мен ми се искаше Петер Щьогер да остане, защото внесе стабилност. Наставникът трябва да бъде директен и да казва мнението си в прав текст. Това е част от манталитета на клуба. Тогава ще бъде заобичан от феновете. Най-важното разбира се е успехът. Ако успее с трансферите и вземе други важни решения, ще може да изгради отбор, който да се яви конкуренция на Байерн", обясни Генерала пред германската телевизия Sport1.

"Смятам, че Лусиен Фавре е достатъчно компетентен треньор, а той натрупа опит в Бундеслигата. постигна успехи с Херта и Борусия Мьонхенгладбах. В Ница има интересен играч в състава в лицето на Марио Балотели и се справя. Лусиен няма да има проблеми в Дортмунд Освен това е лисица по отношение на тактиката и оставя отбора да играе футбол. Философията му пасва на Борусия Дортмунд."

"В лицето на Матиас Замер клубът намери съветник, който прави отлични анализи и ще бъде от полза. И той ще търси агресивни футболисти. Той беше именно такъв играч. Защото такива фигури липсват на отбора. Особено в средата на терена. Тимът има добри футболисти, но не и лидери като Артуро Видал и Марк ван Бомел в Байерн. Един такъв агресивен лидер ще се отрази добре на Борусия. Няма да е зле да бъде намерено копие на Матиас Замер", добави Хитцфелд.