Хофенхайм победи Борусия (Дортмунд) с 3:1 у дома в среща от последния 34-и кръг на германската Бундеслига и по този начин грабна бронзовите медали, като финишира на третата позиция в класирането и така измести рурците.

Преди мача домакините имаха нужда от победа с два гола разлика, за да стигнат до третата позиция, и в крайна сметка постигнаха своето, а този успех ще вдигне още повече акциите на младия им треньор Юлиян Нагелсман.

Крамарич откри за Хофе в 26-ата минута, след като се възползва от груба грешка на противниковия вратар и с нисък удар по земя от няколко метра вкара топката в опразнения близък ъгъл. Ройс обаче изравни за гостите в 58-ата минута след хубав удар от близка дистанция.

Това не пречупи домакините и те стигнаха отново до аванс пет минути след това, след като Шалай оставен непокрит и сам срещу вратаря го прехвърли от близка дистанция и вкара.

Кадерабек вкара гола за 3:1 в 73-ата минута след разбъркване в наказателното поле и след този мач Хофе финишира 3-и в Бундеслигата с актив от 55 точки, докато Дортмунд е 4-и със също толкова точки. Все пак хубавото за двата тима е, че те директно ще влязат в групите на Шампионската лига от следващия сезон. 

Байер Леверкузен обаче няма да може да участва в турнира на богатите, след като победи Хановер "само" с 3:2, а се нуждаеше от още попадения, за да може да влезе в челната четворка. 

Тимът финишира 5-и в класирането със същия актив като третия и четвъртия - 55 точки. Аларио откри за тях в 3-ата минута, а три след това Вендел пропиля дузпа. Аларио вкара втори гол в 18-ата минута, а Брандт вкара за 3:0 в 55-ата. По време на мача "аспирините" можеха да вкарат още два гола и да се докопат до място в четворката, но пропуснаха доста положения, а в самия край ги налегна отчаянието и гостите вкараха два гола чрез Фулруг и Харник в 91-ата и 94-ата минути.