Селекционерът на Германия Йоахим Льов обясни част от избора си за разширен състав от 27 футболисти за Мондиал 2018 в Русия.

В него не попаднаха героят от финала на световното в Бразилия Марио Гьотце, асистиралият за гола му срещу Аржентина Андре Шюрле, както и двама футболисти на Байерн в много добра форма - вратарят Свен Улрайх и централният нападател Сандро Вагнер.

За сметка на това в плановете на Йоги отново е Марко Ройс, който пропусна последните два големи форума заради сериозни контузии, получени в последния момент.

"При Марко Ройс съм много щастлив, че той изигра последните седмици без травма. Той притежава много особени качества. Той е изключителен футболист", коментира Льов.

"Марко притежава бързина, инстинкт, усещане за свободното пространство. И затова очаквам много от него. При него трябва винаги да дозираш тренировките. С него постоянно трябва да се надяваш, че няма да се контузи."

"Защо взех Нилс Петерсен? Той вкара 15 гола за Фрайбург. И винаги, когато съм го гледал на живо, той е оставял у мен впечатлението, че се намира в много добра форма. Той е страхотен жокер."

"Сандро Вагнер има страхотен характер, но ние избрахме Марио Гомес и Петерсен. Понякога нямаш чак толкова много аргументи. Това беше решение за тези двама нападатели, а не срещу Сандро. При нас той вече доказа класата си", допълни специалистът.