Борусия Дортмунд ще удължи почивката на звездата си Марио Гьотце, за да не го натоварва психически с излишни контроли.

Както е известно, героят от финала на Мондиал 2014 не попадна в селекцията на германския селекционер Йоахим Льов за Мондиала в Русия.

Гьотце трябваше да се яви предстоящите мачлета на Борусия, но спортният директор Михаел Цорк го пусна в почивка: "Говорих с Марио и мога да го разбера, че е изключително разочарован. Но това е решение на селекционера".

Според вестник "Билд" Льов се е обадил на Гьотце лично в понеделник, за да го информира за решението си. Марио останал много тъжен, защото е очаквал да намери място поне в разширения състав за лагера в Австрия от 23 май до 7 юни, където да се бори за мястото си в Маншафта.

Новият съветник в Дортмунд и носител на Златната топка за 1996 година Матиас Замер подкрепи решението на Льов: "Тежко, но логично решение, защото Марио не показа какво може и в последния мач. Ще го боли, но животът продължава. Навярно така е но-добре, за да може да се възстанови. Той още не е във формата, в която го познаваме".

Носителят на Златната топка за 1990 година Лотар Матеус допълни: "Гьотце не показа играта, която е необходима, за да заслужи мястото си в отбора за световното".