Героят от финала на Мондиал 2014 Марио Гьотце получи звучен шамар преди седмици от националния селекционер Йоахим Льов, който не го взе на започналото световното първенство в Русия.

Въпреки това не липсва интерес към офанзивния полузащитник на Борусия Дортмунд, който игра на приливи и отливи през миналия сезон.

Според британската телевизия "Скай спортс" цели пет клуба проявяват реален и напълно сериозен интерес към техничаря, който се завърна на стадион "Сигнал Идуна Парк" преди две години след неуспешен престой в Байерн Мюнхен.

Сред мераклиите за подписа на Гьотце са три английски клуба - Арсенал, Уест Хям и Евертън. Освен това испанският Валенсия и френският Олимпик Марсилия също са готови да излязат с оферта за него.

Засега се смята, че Борусия не възнамерява да продава своя футболист. В материала обаче се допълва, че босовете на Дортмунд са готови да седнат на масата за преговори при предложение от поне 22 милиона евро. Точно толкова платиха вестфалци на Байерн за Марио, чийто договор изтича след два сезона.