Единият работи здраво и изморява съперника, след което влиза другият и вкарва, използвайки по най-добрия начин свободните пространства: Марио Гьотце и Пако Алкасер са най-хармоничният дует в Бундеслигата, макар да не се засичат на терена.

Испанецът игра 31 минути в Der Klassiker срещу Байерн Мюнхен, 26 минути срещу Майнц и 20 минути срещу Фрайбург. Вкара във всеки един от въпросните мачове, като в събота го стори в 91-та минута за десетия си гол през сезона. 

За Алкасер това беше девети гол като резерва, с което изравни рекорда на Нилс Петерсен от сезон 2016/17 и Виорел Ганя от сезон 2002/02. А от кампанията са изминали едва 13 кръга... Пако имаше нужда само от 281 минути за десетте си попадения до момента, което е недостижим рекорд...

Спортният директор на Борусия Михаел Цорк заяви, че пускането на Гьотце като титуляр и смяната му с Алкасер в последните три кръга не е умишлена и няма нищо общо с плана на треньора Лусиен Фавре да изтощава противниците. 

Феновете на тима обаче са на друго мнение. Масовото мнение е, че Марио влиза с цел да дестабилизира дефанзивния вал на съперниците, а испанецът се явява матадорът, който "убива бика" в заключителната част на двубоя.

Гьотце не блести с голове и асистенции, но пък има изключително висок процент на точни пасове - 93%. Често неговите движения водят до разкъсване на защитата, а бранителите на противника са принудени да тичат много. Преди да се появи свежият и гладен за още голове ибериец...