Борусия Дортмунд победи Щутгарт с 3:1 в двубой от 25-ия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Сигнал Идуна Парк".

Двата отбора спретнаха не особено привлекателен за гледане мач, като единоборствата в средата на терена преобладаваха пред интересните ситуации. Домакините поведоха в резултата, благодарение на Марко Ройс (62'), който се разписа от дузпа. Малко след това Марк-Оливиер Кемпф (71') изравни. В края на стрещата домакините отново поведоха в резултата чрез Пако Алкасер (85'), а Кристиан Пулишич (90+3') оформи крайния резултат. 

Така Борусия направи крачка към излизане от кризата и се изравни с Байерн Мюнхен с актив от 57 точки. Щутгарт пък продължава да е на опашката - 16-и с 19 пункта.

Двубоят започна равстойно, a интересните положения пред двете врати липсваха, тъй като гостите успешно успяваха да рушат играта на "жълто-черните". 

Очевидно тактиката свърши работа и в 31-вата минута Щутгарт стигнаха до опасност пред вратата на Роман Бюрки. Николас Гонсалес получи подаване зад защитата, но хлъзгавият терен и леко побутване от Ашраф Хакими бяха достатъчни, за да го извадят от равновесие и да не може да нанесе добър удар.

В 42-ата минута Рафаел Гереро имаше добър шанс да открие резултата. Той се впусна към вратата и отправи удар по трева от границата на наказателното поле, който отиваше към средата на мрежата, но вратарят Рон-Роберт Цийлер беше подготвен и направи невероятно спасяване. Дортмунд ще изпълни ъглов удар.

През втората част интересните ситуации пред двете врати продължиха да липсват. В 60-ата минута Гонсало Кастро повали на земята Джейдън Санчо. Ситуацията бе много тънка, тъй като на пръв поглед на ставаше ясно дали нарушението е в рамките на наказателното поле. След консултация с ВАР съдията Мартин Петерсен посочи бялата точка. Марко Ройс се нагърби с отговорността и не сгреши - 1:0.

В 71-ата минута гостите успяха да изравнят. Марк-Оливиер Кемпф се разписа по много атрактивен начин, след като засече с плонж центриране от пряк свободен удар.

В 77-ата минута Пако Алкасер опита късмета си от свободен удар от далечно разстояние, насочвайки топката ниско към центъра на вратата, но Рон-Роберт Цийлер бе нащрек и осуети опита му. 

В 85-ата минута Борусия отново дръпна. Пако Алкасер се оказа на правилното място в правилното време след разбъркване в накателното поле. Нападателят шутира от близка дистанция и не сгреши.

В добавеното време на срещата Кристиан Пулишич оформи крайния резултат.

Борусия Дортмунд - Щутгарт 3:1

Голмайстори: Марко Ройс (62' д.), Марк-Оливиер Кемпф (71'), Пако Алкасер (85')

Борусия: Бюрки, Волф (Загаду 88'), Аканжи, Диало, Хакими, Витцел, Санчо, Гьотце, Ройс, Гереро (Пулишич 79'), Алкасер (Дилейни 90+1')
Треньор: Лусиен Фавре

Щутгарт: Цийлер, Павар, Кабак, Кемпф, Бек, Аскасибар, Кастро, Инсуа (Гомес 90'), Цубер (Донис 70'), Есвайн, Гонсалес (Гентнер 74')
Треньор: Маркус Вайнцирл

Дортмунд, стадион "Сигнал Идуна Парк"
Съдия: Мартин Петерсен
Жълти картони: Ройс, Волф, Витсел (Борусия); Цубер, Инсуа, Аскасибар (Щутгарт)