Борусия (Дортмунд) - Фортуна Дюселдорф, среща от 33-ия кръг на Бундеслигата, стадион "Сигнал Идуна Парк", 16:30 часа българско време.

Прогноза на Gol.bg:
Oтборът от Дортмунд направи две сериозни издънки срещу Шалке и Вердер, а това му коства първото място и евентуална титла в шампионата. В момента рурците са на второто място в класирането и два кръга преди края изостават на 4 точки от Байерн. На практика тимът не може дори да се надява да стане шампион, тъй като едва ли баварците ще допуснат две глупави грешки и ще изпуснат титлата.

Все пак успокоителното за Борусия е, че второто място е почти гарантирано и отборът има 5 точки преднина пред третия в класирането Лайпциг, а това му дава и възможност да играе в Шампионската лига от есента. 

За днешния мач домакините ще бъдат без Хакими, Загаду и Бюрки, които са контузени, а освен това аут заради наказания са още Волф и Ройс. Гостуващият тим от своя страна ще бъде без Контенто и Зимер, които са с контузии и ще пропуснат срещата.

Дюселдорф обаче на практика не се бори за нищо, тъй като отборът се намира в "златната среда" и няма нито как да изпадне, нито да стигне евроквотите. 

Дортмунд е в колеблива форма и тимът е записал две победи, равен и две загуби в последните си пет мача от всички турнири, докато Фортуна има на сметката си абсолютно същите показатели в последните мачове.

В последните пет преки мача Дортмунд има предимство с три победи, равен и една загуба. 

Нашата прогноза за този двубой е успех с два чисти гола за домакините.

Прогноза: Борусия (Дортмунд) - Фортуна (Дюселдорф) 2:0