Звездата на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо се изказа топло за мениджъра на Манчестър Сити Пеп Гуардиола, но изобщо не съжалява за напускането си през 2017 година.

Тогава вестфалци измъкнаха английския бързак за 10 милиона паунда и една година по-късно той започна да се налага като несменяем титуляр на стадион "Сигнал Идуна Парк".

"Хората се съмняваха в мен, когато напуснах Сити. Казваха ми, че не е трябвало да напускам Пеп Гуардиола. Но аз бях убеден, че това е най-доброто решение за мен", каза Санчо пред Soccer Bible.

"Винаги ще обичам Пеп и клуба, защото те ме взеха от Уотфорд и ми помогнаха да се развия и превърна в играча, който съм днес. Разбира се, че съм благодарен и на Дортмунд. Тук направих следващата стъпка в кариерата си."

"Благодарен съм на всички, които са част от моето приключение до момента. Лудост е това, което се случи, защото все още съм само на 19 години, а това обикновено става при футболисти на 23-24 години. Сега е важно да запазя нивото."

"Хората очакват от мен да се проваля и да кажат, че съм се оказал чудо за три дни. Но аз трябва да продължа да играя и да се опазя от травми. Целта ми е да продължавам да работя здраво и да помагам на отбора", добави Санчо, който дълго време беше свързван с трансфер в Манчестър Юнайтед.