Борусия Дортмунд се класира за втория кръг в турнира за Купата на Германия, побеждавайки третодивизионния Юрдинген с 2:0 на неговия стадион "Меркур Шпиларена".

Вестфалци имаха осезаемо игрово предимство през първото полувреме, но така и не съумяваха да го материализират с попадение. 

Завърналият се от Байерн Мюнхен Матс Хумелс дори допусна изключително груба грешка в отбрана и позволи на Осаве да излезе сам срещу Хитц, но нападателят би покрай целта.

Хумелс беше много близо до това да се реваншира за безумната си проява, но плътният му изстрел с левачката мина покрай левия страничен стълб на противниковата врата малко след това.

В началото на второто полувреме Марко Ройс откри резултата след центриране на Мануел Аканджи и лошо подреждане в отбраната на домакините. При спирането на топката обаче капитанът на Борусия игра с ръка, но това негово действия остана незабелязано от съдийската бригада.

Двайсетина минути преди края на редовното  време Пако Алкасер се реваншира за направените няколко пропуска и вкара по изключителен начин от пряк свободен удар.

Влезлият като резерва Марио Гьотце направи хубав пробив отдясно и сервира топката на крака на Алкасер, но неговият шут от движение беше спасен. После тупалка на Пишчек срещна тялото на бранител.