Борусия Дортмунд - Фрайбург, двубой от третия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Сигнал Идуна Парк", 16.30 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд:

Вратари: Вайденфелер, Лангерак

Защитници: Суботич, Пишчек, Сократис, Гинтер, Дурм, Шмелцер, Зар, Бандовски

Халфове: Кел, Гроскройц, Бендер, Мхитарян, Йожич, Кагава

Нападатели: Иммобиле, Рамос, Обамеянг

Контузени: Шахин, Блашчиковски, Жи, Кирх, Ройс

Извън групата: Аломерович, Гюндоган, Хумелс

 

 

Прогноза на Gol.bg:

Борусия Дортмунд не започна сезона по най-добрия начин, регистрирайки поражение от Леверкузен, а след това за малко да оплете конците срещу Аугсбург, въпреки аванса от три попадения.

Сега на стадион "Сигнал Идуна Парк" гостува един най-удобните противници, който е загубил последните си осем мача срещу вицешампионите, при голова разлика 3:26. Дортмунд е постигал по-дълга победна серия (11 мача) в първенството само срещу Юрдинген.

Под ръководството на Юрген Клоп "жълто-черните" имат девет победи в десет мача срещу днешния си опонент, като единственото поражение дойде в последния кръг на сезон 2009/10 в среща без значение.

В исторически план Борусия Дортмунд е най-тежкият съперник на Фрайбург след Байерн Мюнхен. Гостите са повеждали 13 пъти срещу Борусия, но само в два случая са удържали победата.

В редиците на домакините с травми са Шахин, Ройс, Блашчиковски, Жи и Кирх. Илкай Гюндоган и Матс Хумелс са здрави, но все още са назад с подготовката и получават почивка.

Защитникът Матиас Гинтер може да започне като титуляр срещу доскорошния си отбор, а в атака се очаква да действа Чиро Иммобиле, който получи лека травма с екипа на италианския национален отбор.

Логиката сочи, че Борусия Дортмунд ще спечели срещата с поне две попадения разлика.


Резултат:  Борусия Дортмунд - Фрайбург  3:1