Борусия (Дотмунд) постигна трудна, но същевременно сладка победа над Борусия (Мьонхенгладбах) в среща от 25-ия кръг на германската Бундеслига.

Срещата се игра в Мьонхенгладбах на стадион "Борусия Парк", а домакините като цяло изиграха добър двубой. Късметът обаче не бе на тяхна страна.

След този сблъсък Дортмунд е на второто място в класирането и тимът има 51 точки, като е на точка зад лидера Байерн, който от своя страна има мач по-малко.

Гладбах пък заема петото място в класирането и има в актива си 46 точки. 

Като цяло този мач започна по възможно най-добрия начин за гостите и още в 8-ата минута те успяха да стигнат до попадение с което да открият резултата в своя полза.

Той се възползва от грешка при изнасянето на топката от страна на домакините и успя да се справи с трима противникови бранители, а след това да прати топката в десния ъгъл на противниковата врата.

Бенсебаини можеше бързо да изравни за домакините, но неговият удар в 16-ата минута се удари в напречната греда.

Домакините получиха нов удар, след като в 36-ата минута един от най-добрите им играчи Денис Закария бе принудително заменен заради контузия.

До почивката домакините имаха нов отличен шанс за гол, но Бюрки спаси удар на Плеа.

Второто полувреме започна прекрасно за Гладбах и в 50-ата миниута Щиндъл изравни, след като Плеа му свали една добра топка след корнер.

В 71-ата минута Санчо намери Хакими и последният с хубав удар върна аванса на Дортмунд, а в следващите минути английският национал нацели гредата.

До самия край нямаше повече голове.

Борусия (Мьонхенгладбах) - Борусия (Дортмунд) 1:2
0:1 Азар 8
1:1 Щиндъл 50
1:2 Хакими 71

Борусия (М): Зомер, Лайнер, Гинтер, Елведи, Бенсебаини, Крамер, Закария (36 - Янчке), Нойхаус, Хофман, Плеа, Щиндъл

Борусия (Д): Бюрки, Пишчек, Хумелс, Загаду, Хакими, Джан, Витсел, Герейро, Азар (86 - Рейна), Брант (66 - Санчо), Холанд