Английският вестник "Мирър" разкри точната дата, на която Манчестър Юнайтед е изпуснал юздите в преследването на Ерлинг Халанд.

Според изданието това е 1 юли 2018 година. Тогава таранът бележи 4 гола за 20 минути в мач между Мьолде и Бран.

Любопитното е, че преди дни самият Халанд проговори за въпросния мач, виждайки в него ключов момент от своята кариера. Той дори даде за пример мотивацията, която е получил от настоящия мениджър на Юнайтед Оле Гунар Солскяер, негов наставник по онова време.

Лично Солскяер е информирал "червените дяволи" за Халанд тогава, но английският колос не е обърнал сериозно внимание на нападателя преди "четворката". След въпросния мач почти всички водещи отбори започват да следят стрелеца.

Халанд обаче се показва като доста умен и изненадващо потегля към австрийския Ред Бул Залцбург, за да може да играе редовно. Хитър ход от негова страна според куп специалисти беше и зимният му трансфер в Борусия Дортмунд, който се е доказал навярно като клуб №1 в развиването на младите таланти.

Според медиите силен интерес към Халанд има от почти всички европейски колоси на Стария континент, а най-активни в опитите си да работят за негов трансфер са Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед и Ювентус.