Легендата на Байер Леверкузен Йенс Новотни посъветва звездата на отбора Кай Хаверц да премине в Борусия Дортмунд, а не в Байерн Мюнхен.

Дълго време баварският колос беше сочен за фаворит за подписа на германския национал, който избухна снощи с два гола за победата на "аспирините" с 4:1 в Бремен.

"За всеки млад футболист Борусия Дортмунд като клуб и среда за развитие е може би по-добро място от Байерн Мюнхен", отсече Новотни пред Goal и SPOX.

"В Байерн Мюнхен той сигурно ще може да се развие, но там конкуренцията за титулярните места е по-голяма и първо ще трябва да се наложи в отбора. В днешно време в някои клубове тези неща функционират по-добре."

"Няма да му навреди, ако Кай остане още една година в Леверкузен. За него ще е добре от професионална и лична гледна точка, ако остане в среда, където се чувства добре. И в Леверкузен я има", добави Новотни, който игра за Байер от 1996 до 2006 година.

Според медиите в Германия Хаверц ще струва около 100 милиона евро, ако бъде продаден. Неговият договор е до 30 юни 2022 година.

Силен интерес към 20-годишния техничар има не само от Байерн и Борусия Дортмунд, но и от куп колоси извън Германия: Барселона, Реал Мадрид, Атлетико Мадрид, Ювентус, Ливърпул, Челси, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Арсенал.