С гол на Ерлинг Халанд в 95-ата минута неубедителният Борусия Дортмунд победи Фортуна Дюселдорф с 1:0 в мач от 31-ия кръг на Бундеслигата.

Попадение на Рафаел Герейро беше отменено несправедливо в средата на второто полувреме след намесата на системата за видеоповторение VAR, която показа извършено нарушение малко преди това.

Десетина минути преди края на редовното време домакините дори можеха да открият резултата, но левият страничен стълб спаси Бюрки при шута на резервата Скрзибски, който изпорти златна възможност в последната минута.

В 95-ата минута Борусия Дортмунд стигна до незаслужен успех на фона на продукцията си. Мануел Аканджи центрира към точката на дузпата, където Ерлинг Халанд нанесе безпощаден удар с глава.

Борусия Дортмунд събра 66 точки и изостава на четири от Байерн, който по-късно днес приема Борусия Мьонхенгладбах и няма как да стане шампион в този кръг.

В друг мач от кръга грохналият Вердер Бремен пое дълбока глътка въздух, разгромявайки последния Падерборн с 5:1 като гост. Така "бременските музиканти" се изравниха по точки (28) с Фортуна, който заема мястото, даващо право на участие на бараж за оцеляване.