С два гола на Ерлинг Халанд Борусия Дортмунд победи РазенБалшпорт Лайпциг с 2:0 като гост в директна битка за второто място в Бундеслигата.

Срещата от 33-ия кръг тръгна под диктовката на гостите, които на два пъти накараха вратаря Гулаши да спасява своите с прекрасни намеси. Патрик Шик пък беше помилван само с жълт картон за брутална балтия отзад срещу Аксел Витсел.

Борусия Дортмунд заслужено откри резултата в 30-ата минута, в която сензацията Ерлинг Халанд получи подаване от Джио Рейна и матира "биковете" след хубава акция отдясно на Юлиан Брандт.

В първата половина на второто полувреме Борусия можеше да удвои, но Морей направи голям пропуск сам срещу вратаря, а Халанд разтресе напречната греда след намеса на Гулаши.

Домакините опитаха хаотичен натиск в края, но им липсваше нужната прецизност. Вместо това в 93-ата минута Ерлинг Халанд получи великолепен пас от Брандт и добута кълбото зад голлинията.

Борусия Дортмунд събра 69 точки на второто място и отново ще бъде вицешампион на Германия. РБ Лайпциг е трети с 63 пункта и със сигурност отново ще играе в Шампионската лига.