Бразилия тресна Австрия с 3:0 като гост в приятелски мач по футбол, игран на стадион "Ернст Хапел".

Бразилците изтръпнаха още в самото начало, защото голямата им звезда Неймар са свлече на терена и държеше глезена си, но в крайна сметка успя да се изправи на крака. Малко след това кариоките създадоха първата опасност чрез Каземиро и Вилиан, но мрежата беше опъната от нейната външна страна. 

Вече беше изминал четвърт час игра, когато Неймар отправи първия си точен удар в срещата, но вратарят на австрийците не беше затруднен. Постепенно домакините изравниха играта и стигнаха до няколко опасни положения, но Шьопф и Арнаутович не бяха настроили мерниците си.

В средата на първата част Филипе Коутиньо финтира бранител и стреля много прецизно в долния десен ъгъл извън наказателното поле, но Линднер внимаваше и успя да спаси с върха на пръстите си. 

Десетина минути преди почивката Бразилия откри резултата след натиск. Първо Паулиньо беше отказан от вратаря, но при изпълнението на корнера австрийците капитулираха. Шут на Марсело беше отклонен, топката стигна до Жезус и той не сбърка с техничен удар по диагонала.

Близо десетина минути след почивката бразилците отново изтръпнаха заради поредния ритник срещу Неймар. Звездата видимо накуцваше и това предизвика гневната реакция на селекционера на Селесао Тите.

В средата на втората част обаче Неймар си върна за балтиите срещу него и буквално скри топката на съперника в наказателното поле, за да реализира като на шега между краката на вратаря. Това се оказа гол №55 за Неймар за националния отбор, с което той се изравни с четвъртия най-добър реализатор на Селесао Ромарио. Пред тях са само Пеле (95 гола с националния тим), Роналдо (67) и Зико (66).

В 69-ата минута авансът на южноамериканците стана класически. Филипе Коутиньо игра на двойна с Роберто Фирмино, получи отляво и реализира без проблеми с фалцов удар в десния ъгъл. Малко по-късно Коутиньо разтресе напречната греда.

При една от редките акции на домакините след паузата Алисон трябваше да спасява шут от дистанция, а малко по-късно Линднер отказа Роберто Фирмино, който стреля от много удобна позиция. Към края пък снаряд на Арнаутович мина на сантиметри покрай целта.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/18FmCRHqtPQ" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>


Австрия - Бразилия 0:3

0:1 Габриел Жезус - 36'
0:2 Неймар - 63'
0:3 Филипе Коутиньо - 69'


Титуляри на Австрия: Линднер, Прьодъл, Хинтерегер, Драгович, Лайнер, Баумгартлингер, Грилич, Алаба, Шьопф, Шлагер, Арнаутович

Титуляри на Бразилия: Алисон, Миранда, Силва, Данило, Марсело, Паулиньо, Каземиро, Вилиан, Коутиньо, Жезус, Неймар