Ивелин Попов увери руските фенове, че няма намерение да напуска Спартак Москва в близко бъдеще, а и клубът не е получавал оферти за неговите права. Българският национал даде обширно интервю за водещия местен сайт sport-express.ru, в което говори за бъдещето си в Русия, за Спартак, за трансферите и за предстоящото световно първенство. 

"Говори се, че не получавам достатъчно игрово време и искам да си тръгна. Разбира се, че аз като човек, който има 73 мача за националния отбор на България, искам да играя редовно и на клубно ниво. Това е желанието на всеки професионален футболист, но решението е на треньорите. Аз съм длъжен да следвам техните инструкции, да върша работата си и да сграбча здраво шанса, когато той се появи пред мен. Някой от ръководството казвал ли е, че иска да продаде Попов?", заяви нападателят, след което добави, че пристигането на офанзивния халф Софиане Хани не го притеснява.

"Винаги ще има слухове (за трансфери). През януари се пишеше, че ще ходя в Удинезе, но аз още тогава казах пред българските медии, че това са просто спекулации. Не са ме търсили от Италия, а и от Спартак също не са съобщавали, че някой от там се интересува от мен. Имам договор за още година и половина, така че около тези спекулации няма истина", добави той.

"Чувствам се много добре. Чисто здравословно всичко е нормално. След последната контрола направихме и тежка физическа тренировка, а аз я изкарах цялата, без ограничения. Това е треньорско решение, така че аз съм съгласен с него. Понякога треньорите решават, че си пропуснал нещо или не си играл достатъчно минути", продължи Попов в интервюто си.

"В отбора ни атмосферата е добра и конкуренцията е голяма. Тренировките са интензивни, а целите са големи. Искаме да спечелим купата и да продължим възможно най-напред в Лига Европа. Атлетик Билбао е преодолим отбор. И, разбира се, Локо не е много пред нас и можем да ги настигнем. Ако това се случи, ще бъде чудесно", каза още той.

Ивелин Попов е известен с това, че рядко оставя нещо около неговите договори да бъде определяно от агенти или други лица. Запитан дали би станал такъв след края на професионалната си кариера, той отговори по следния начин: "О, не. Винаги съм смятал, че агентите са най-голямото зло. Щеше да бъде далеч по-лесно, ако президентите на клубовете дискутираха нещата помежду си и с играчите. Агентите провалят и много трансфери. Аз се договарях за личните ми условия и в Турция, и в Кубан. По този начин знаеш какво точно някой ти предлага и обещава. Разбира се, има и по-сложни неща, за които е нужна малко помощ. Във футбола обаче твърде много неща се превърнаха в бизнес. Аз нямам агент и смятам, че всичко протече добре за мен. Не съжалявам за абсолютно нищо".

Попов добави, че в отсъствието на българския национален отбор, на световното първенство ще подкрепя страната, в която живее.

"Ще бъда за Русия. За страната, в която изработвам хляба си. Живея тук от шест години. Не знам обаче дали ще мога да присъствам на някой от мачовете, защото това зависи много от лагера на Спартак. Но имам желание, да. Неотдавна ходих на "Лужники" със семейството ми, за да гледаме Русия срещу Аржентина. Синът ми познава всички играчи", обясни той.