Българският национал Симеон Славчев се завръща в Спортинг (Лисабон) с амбицията да бъде част от първия отбор занапред. Днес Славчев премина успешно медицинските тестове и ще се включи в първата тренировка на тима в началото на следващата седмица.

"Да, истина е, че се връщам в Спортинг. Радвам се, че постоянството ми в полската лига е оценено. Имам договор за още една година, но в близките дни ще седнем за разговори за нов контракт. Амбициран съм до край, за да си извоювам мястото в титулярите на Спортинг, заяви още 24-годишният полузащитник пред БТА.

Той пристига за нов период на стадион "Жозе Алваладе" по личното настояване на старши треньора Синиша Михайлович, който е изгледал доста видеа на играчите и смята, че софиянецът ще бъде от полза на Спортинг. През последната година Славчев игра като преотстъпен в Лехия (Гданск) и се превърна в основна фигура с 27 мача като титуляр. А след бунта на редица титуляри срещу президента Бруно де Карвальо, в Спортинг неминуемо ще се проведе обновяване на състава. Славчев е призован да бъде част от новата вълна на лъвовете.