Българският футболист Кирил Десподов се появи на терена за Каляри като резерва при успеха с 2:1 над Парма в 25-ия кръг. Десподов замени Алесандро Дейола в 56-ата минута при резултат 0:1 след гола на словака Юрай Куцка.

Победата изведе Каляри една стъпка нагоре в класирането като имат 24 точки и се нареждат на 13-о място. Днешният им съперник е 12-и с 29. Домакините имаха много проблеми за стартовия състав, като седем човека отсъстваха по различни причини.

Въпреки проблемите, отборът на Каляри започна много атакуващо и Лука Чепители удари греда след корнер, а Алесандро Дейола стреля опасно и принуди вратаря Луиджи Сепе да се намесва решително. Проблемите с контузии за сардинците продължиха и след половин час Лука Пелегрини трябваше да напусне принудително, заменен от Хараламбус Ликоянис.

Постепенно темпото на домакините спадаше и пет минути преди края Юрай Куцка изведе гостите напред след подаване на ветерана Масимо Гоби, който центрира от ляво в първия си мач след три месеца пауза.

Леонардо Паволети вкара и двата гола за успеха на домакините, като първо изравни в 65-ата минута, а пет минути преди края засече с глава перфектно центриране на Николо Барела. Домакините останаха в края на мача с 10 човека, след като Жоао Педро беше отстранен с червен картон.