Един от най-добрите български футболисти Кирил Десподов е под въпрос за предстоящите мачове на националния отбор. Звездата страда от контузия и засега не се очертава скоро да се завърне на терена, гръмна вестник "България Днес". 

Десподов и клубът му Щурм пазят в тайна каква точно е травмата. Българинът се контузи на предсезонния лагер на австрийския тим след сблъсък на тренировка. Десподов игра едва 25 минути в контрола на Щурм на 21 януари. 

Оттогава Футболист №1 за 2018 г. не може да тренира наравно със съотборниците си и на практика пропусна останалата част от подготовката. Българинът прави леки натоварвания във фитнеса, а през останалото време се възстановява вкъщи.

Новините за проблемите на крилото сериозно притесняват националния селекционер Георги Дерменджиев. България играе контрола с Беларус на 26 февруари, а на 26 март посреща Унгария в бараж за Евро 2020. 

Почти сигурно Десподов няма да е готов за първия мач, като надеждите са да се възстанови и да навлезе във форма за втория двубой. Пропуснатата подготовка няма как да не се отрази на звездата и той тепърва ще трябва да наваксва изоставането от съотборниците си.

Сезонът в Австрия започва на 15 февруари, но шансовете на Десподов да е готов за него са нищожни. В първия пролетен кръг Щурм посреща аутсайдера Матерсбург.