Бившият младежки национал Радослав Цонев ,който в момента играе за SS Монополи в серия С на италианския футбол, коментира бъдещото на футбола след края на пандемията от COVID-19. Според него всичко ще започва буквално от нулата. Халфът от Благоевград разказа пред „Евима спорт“ и как тренира у дома в Италия, и други любопитни неща.

„Този период ще бъде труден за всеки човек независимо дали е спортист, или не. Аз например запълвам свободното си време с тренировки вкъщи, опитвам се и да готвя, чета книги и играя видеоигри. Тренировката ми преминава по следния начин. Започвам с 15 минути стречинг, за да активирам тялото си, след това 15 минути планк – упражнения за стегнат корем, коремни преси."

"После минавам към ластици и лицеви опори, преди да започна същинската част, която е за сила. Правя клекове, напади с тежести на един и два крака, след това отскоци или стълба за да трансформирам силата. Накрая завършвам с 10 минути стречинг." 

"В този момент нещата са сложни, все пак има достатъчно голяма възможност да се гледат стари мачове в интернет, което е и позитивното в ситуацията. Така ще може да видим какво е постигнато преди нас и какво е постигнато от самите нас като футболисти“, коментира Цонев. Той изрази мнение ,че футболните хора у нас трябва да се обединят и си помогнат в този момент".

„Ще бъде трудно за всички ръководители след кризата. Всичко ще започне от нулата, така че трябва взаимопомощ от всички хора които обичат тази игра. В Италия например в момента хората говорят за това как футболът ще накара всички тези, които са били част от него, да се обединят в негово име и да направят всичко възможно да върнат усмивките на хората чрез самата игра".

"Надявам се и в България хората, от които зависи бъдещето на футбола, да бъдат обединени и да дойдат хора, които са експерти в областта“, завърши Ради Цонев.