Още по темата

 

"Голяма победа за нас! Преди паузата заради коронавируса имахме пак победа като гост - 2:1 над Погон (Шчечин), което беше първа победа извън дома за отбора от 6 месеца. Но сегашната победа над Краковия е много по-ценна, защото Краковия е много по-голям клуб", заяви за БТА щастливият треньор на Ягелония (Бялисток) Ивайло Петев.

Вчера тимът му стигна до успеха с гол на Пшемислав Мистковски две минути преди края на мача.

"Победата е с огромна стойност! Не сме изиграли нито един контролен мач преди подновяването на първенството и никой не знаеше как ще изглеждаме. Но мисля, че работихме добре в трите седмици, които ни бяха оставени за подготовка преди подновяването. И резултатът е на лице. Макар и без реална мачова подготовка, играта ни вчера беше добра", добави Петев.

С този мач Ягелония навъртя вече три поредни победи, събра 40 точки и дръпна с три пред Ракув (Ченстохова) в битката за попадане в топ 8- плейофната група, която ще се бори за шампионската титла. Начело е Легия (Варшава) с 54 точки, пред Пяст (Гливице) с 46 и Шльонск с 43.

"За малко дадохме инициативата между 55-ата и 70-ата минута. Имаше го този момент, отстъпихме след като 55 минути владеехме топката. Но след това се стабилизирахме след смените и заслужено победихме".

Петев беше принуден да направи смяна още в 37-ата минута, след като пострада румънският полузащитник Богдан Църу. Той беше ударен в носа, който може и да е счупен.

"Все още не знаем колко време ще бъде извън тренировките и мачовете. Ще разберем утре, може би и след това, каза още българският специалист. Богдан е добър и опитен играч. Радвам се, че дори след като напусна терена, бойният дух не ни пострада. Но това е най-важното във футбола: отборът да може да се нагоди при излизане на важен човек и да преодолее момента".