Треньорът на Порто Хулен Лопетеги бе на седмото небе, след като отборът му постигна меко казано шокираща победа с 3:1 над Байерн Мюнхен в първия 1/4-финален мач от Шампионската лига, който се игра на "Драгао".

"Да играеш срещу Байерн винаги е много трудно, но ние направихме изумителен старт на мача срещу може би най-силния отбор в света по отношение на владеенето, на топката", обяви той на пресконференцията след мача.

"През първото полувреме може би трябваше да задържаме по-добре топката, но определено коригирахме това след почивката".

"Джаксън Мартинес показа признаци, че вече е готов за игра ден преди мача и просто реших да рискувам с включването му в игра, което се оказа и оправдано".

"Мачът в Мюнхен обаче ще бъде много различен, а освен това няма да можем да разчитаме на двама много важни играчи от нашия състав - Алекс Сандро и Данило, така че ще трябва да намерим нужните решения".

"Това ще бъде един много тежък мач, все още сме само наполовина извървяли пътя към 1/2-финалите и тази победа сама по себе си не означава, че сме елиминирали противника".

"Не трябва да забравяме, че този състав на Байерн е един от най-добрите в историята на клуба. Ние обаче сме отбор с изключително големи амбиции", завърши Лопетеги.