Загубата с 1:3 от Реал Мадрид в първи мач от 1/8-финалите на Шампионска лига нажежи до краен предел обстановката в ПСЖ.

Според Express голямата звезда на "принцовете" Неймар е обвинил треньора Унай Емери и двама от съотборниците си за поражението на "Сантяго Бернабеу".

Най-скъпият футболист в историята е заявил на испанския тактик, че е сгрешил като е оставил капитана Тиаго Силва резерва. На негово място игра неопитният Преснел Кимпембе и Неймар е на мнение, че именно младокът е сбъркал при два от головете на Реал.

Той е изразил недоволство още от Джовани Ло Селсо, който извърши дузапата срещу Тони Кроос, от която Кристиано Роналдо беше точен за 1:1. Според техничаря, Емери е трябвало да заложи на опитния Ласана Диара вместо на аржентинския полузащитник.

Той беше взет от Ал Джазира през зимния трансферен прозорец и до момента е изиграл четири мача за ПСЖ, но няма пълни 90 минути на терена.

По-рано жените на Анхел Ди Мария и Тиаго Силва също критикува Емери. "Твоите усилия + допълнителна работа + голове + асистенции + страхотна форма = пейка. Но какво разбираме от футбол ние жените", написа Жоржелина Кардосо, съпруга на Ди Мария. "Тактика, тактика, тактика?", добави Изабел Силва.