Здравословното състояние на завездата на ПСЖ Неймар е една от най-дискутираните теми през последните дни. Бразилецът изкълчи глезен и пукна метатарсалната си костица по време на шампионатаната победа над Олимпик Марсилия (3:0) през уикенда, като футболната общественост живо се вълнува дали ще играе на 6 март в реванша т 1/8-финалите на Шампионска лига с Реал (Мадрид).

Според бившия лекар на ПСЖ Алем Симон няма никакъв шанс Неймар да се възстанови за срещата с "кралете".

„На сто процента съм сигурен, че Неймар няма да може да играе срещу Реал (Мадрид) следващия вторник. Няма как да се възстанови за толкова кратко време“, каза лекарят.

„Има две неща в случая. Първо - самото изкълчване. Не съм наясно точно от каква степен е. Ако е средна, то ще са нужни поне три седмици за възстановяване. Ако е висока степен на изкълчване, то тогава ще са необходими поне шест седмици. Отделно е пукнатата костица. Заради нея може да се наложи отсъствие до един месец“, добави докторът.

По-рано се появиха информации, че Неймар трябва да се оперира. След това тези слухове бяха опровергани от клуба, а наставникът на лидера в Лига 1 – Унай Емери – заяви, че има шанс нападателят са играе срещу Кралския клуб.