Рома няма да изпада в глуха защита на "Анфилд", обеща старши треньорът на италианците Еузебио Ди Франческо преди първия полуфинален мач срещу Ливърпул в Шампионската лига. 

"Няма да изпадаме в глуха защита. Те трябва да се постараят наистина много, за да ни натикат в нашето наказателно поле. За нас от ключово значение ще бъде да се придвижваме компактно по терена", заяви бившият халф и настоящ треньор на Рома. Той добави, че неговите играчи няма да се фокусират върху Мохамед Салах или друг играч на Ливърпул.

"Няма смисъл да го правим. Ливърпул не е само Салах, защото цялото атакуващи трио играе силно и това не е незначителна подробност. Не сме се готвили за мача с мисълта да опазим един играч. Разбира се, че ще внимаваме много с най-добрите им футболисти, но не сме концентрирани само върху един", добави Ди Франческо.

"Атмосферата по английските стадиони е чужда за нас, защото не сме свикнали феновете да бъдат толкова близо до терена. Публиката в този мач ще бъде на страната на Ливърпул, но и ние имаме гостуващи фенове, които ще ни подкрепят", каза още той.

Треньорът на Рома ще трябва да избира в часовете преди мача дали Ченгиз Юндер, или Патрик Шик ще бъде партньор на Един Джеко в атака, като по неговите думи шансовете са "50 на 50".