УЕФА осъди остро поведението на феновете на Рома, които атакуваха привърженици на Ливърпул, като вследствие на инцидентите 53-годишен ирландец пострада тежко.

Малко преди началото на мача на "Анфийлд" групичка от около 20-ина италиански хулигани нападнаха привърженици на Ливърпул с колани и бухалки. При мелето 53-годишен фен на Ливърпул получи тежки наранявания по главата и е откаран в болница в критично състояние.

Общо седем участника в инцидентите са арестувани. "УЕФА е шокирана от подлата атака преди мача в Шампионска лига. Нашите мисли сега са със семейството на пострадалия. Такива, които нападат по този долен начин, нямат място във футбола. Ще изчакаме докладите от мача и ще преценим какви дисциплинарни мерки да предпиемем", се казва в съобщението на УЕФА.

Ръководството на Рома също осъди поведението на малката групичка хулигани. "Тази малка групичка донесе позор за клуба и мнозинството привърженици на Рома, които се държаха на ниво на "Анфийлд". Няма място по стадионите за такъв тип поведение и Рома ще съдейства на Ливърпул, УЕФА и властите по този случай", се казва в изявлението на Рома.