Тази вечер е големият финал в Шампионската лига между "Реал" (Мадрид) и "Ливърпул". Двата тима излизат на Олимпийския стадион в Киев в битка за най-ценния клубен европейски трофей.

Атаките на отборите ще се водят от най-резултатните нападатели в света. Носителят на пет "Златни топки" Кристиано Роналдо е голямата надежда на "кралския" клуб.

Мохамед Салах от "Ливърпул" безспорно е сензацията на годината. Двамата са вкарали общо по 44 гола от началото на сезона във всички турнири.

Салах спечели класациите за най-добър футболист в Англия и взе златната обувка на първеството. Египтянинът наниза 32 гола в 36 мача за своя клуб във Висшата лига. В Шампионска лига острието бе точен 10 пъти в 14 мача.

От своя страна Роналдо е голмайстор в Шампионската лига през този сезон с 15 попадения в 12 мача до момента. В испанската Примера Кристиано завърши с 26 гола в 27 мача. Цифрите на двамата са изумителни, задочната битка между тях на терена ще се следи под лупа.

В дните преди големия финал наставникът на "Реал" (М) Зинедин Зидан изчетка своята супер звезда. Запитан дали би разменил Роналдо за Салах, французинът отвърна: "Категорично не! Роналдо е най-големият! Той е най-добрият футболист, който ще има огромно значение и във финала", отсече Зидан.

Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп бе доста по-сдържан в изказването си: "Мо направи фантастичен сезон, но Кристиано има 15 такива", припомни германецът. Самият Салах заяви, че не го интересува задочния спор с португалеца. "Този финал няма да е между Мохамед Салах и Кристиано Роналдо. Играя в голям клуб с големи играчи", коментира египетският нападател. Кристиано от своя страна каза:

"Надявам се да играя и да отбележа голове. Най-важното е отборът да победи, без значение кой е вкарал. Искаме да пишем история", бяха думите на португалеца.

Материал на Добромир Добрев, в-к "България днес"