Реал (Мадрид) постигна победа с 3:1 над Ливърпул и по този начин спечели своя 13-и трофей в Шампионската лига след два вратарски гола, които дойдоха след безумни грешки на Лорис Кариус. 
 

Галерия

Отборът вече е абсолютен рекордьор след безпрецедентните три поредни триумфа в този формат на турнира.

Финалът между тези два отбора бе повторение на финалния сблъсък от преди 37 години, когато обаче Ливърпул спечели Ушатата.

Този мач ще се запомни с фрапантната грешка на Кариус, който изби топката в крака на Бензема в 51-ата минута и се получи едно от най-нелепите попадения в турнира изобщо.

Мане обаче изравни четири минути след това, а Бейл донесе успеха на „кралете” в 63-ата минута след феноменална задна ножица. В 83-ата минута Бейл вкара втория си гол в мача, като стражът на Ливърпул направи нова фрапантна грешка за попадението на уелсеца. 

Ливърпул бе принуден да доиграе мача без голямата си звезда Мохамед Салах, който се контузи неприятно в областта на рамото четвърт час преди почивката.

В състава на „кралете” също имаше проблеми от подобен характер и Карвахал се контузи през първото полувреме и също бе принудително заменен.


Още в 5-ата минута „мърсисайдци” имаха добър шанс да застрашат противниковата врата чрез пряк свободен удар, но в крайна сметка отбраната на противника блокира удара на Салах, който бе намерен от свой съотборник преди това.

Минути след това Фирмино намери с прекрасно извеждащо подаване Мане, но Навас стигна първи до топката и я изби пред погледа на сенегалеца.

В 13-ата минута се стигна до разбъркване в наказателното поле на испанския тим, но в крайна сметка не се стигна до попадение, като в крайна сметка Навас боксира топката.

Две минути след това след брилянтна контраатака Роналдо напредна с топката и отправи тежък удар от няколко метра, който премина над вратата.

В 23-ата минута Ливърпул бе на крачка от гола. Ударът на Фирмино бе блокиран, а след това топката дойде в краката на Александър-Арнолд, но неговият удар по диагонала бе спасен от Навас.

Ливърпул получи повече от жесток удар в 29-ата минута, след като Салах бе принудително заменен заради проблем с рамото, който получи минути преди това след съприкосновение с Рамос.

На неговото място се появи Лалана, като в очите на египтянина имаше сълзи от болка и разочарование, че трябва да остави тима си в такъв важен мач.

В 35-ата минута и Реал получи жесток удар. Карвахал се контузи и бе принудително заменен от Начо.

В 43-ата минута Реал вкара гол чрез Бензема, но попадението бе отменено заради засада на французина, а до почивката нямаше попадения и резултатът се запази.

Две минути след подновяването на играта Лалана направи безумна грешка и подари топката на Иско, който нацели напречната греда от няколко метра.

В 51-ата минута Кариус „закопа” отбора си. Той улови топката и при опита си да намери съотборник нацели крака на Бензема и при рикошета топката в крайна сметка се озова в мрежата.

Четири минути след това Милнър центрира балонно към наказателното поле и след това топката бе отклонена към Мане, който от близка дистанция я довкара във вратата на Навас с крак и изравни.

В 61-ата минута Кариус демонстрира феноменален рефлекс, след като изби топката след удар на Иско, който насочи кълбото към близката греда.

Точно две минути след това влезлият като резерва Бейл вкара след изумителна задна ножица в наказателното поле.

В 69-ата минута Мане бе на косъм да вкара втория си гол в мача и да изравни, но ударът му срещна страничната греда. Точно пет минути след това Роналдо остана сам срещу вратаря и пропусна да реши всичко в този мач. Той се позабави в ситуацията и топката бе избита от краката му. 

В 82-ата минута Бензема отправи много хубав удар, но Кариус спаси по фантастичен начин и запази надеждите на тима си живи. Минута след това той допусна втори комичен гол. След удар на Бейл топката премина през пръстите му. 

До самия край нямаше повече голове.

РЕАЛ (МАДРИД) – ЛИВЪРПУЛ 3:1
1:0 Бензема 51
1:1 Мане 55
2:1 Бейл 63
3:1 Бейл 83

Реал (Мадрид): Навас, Рамос, Марсело, Карвахал (35 – Начо), Варан, Модрич, Кроос, Каземиро, Иско (62 – Бейл), Роналдо, Бензема (89 - Асенсио)

Ливърпул: Кариус, Ловрен, Ван Дайк, Робъртсън, Александър-Арнолд, Милнър (83 - Джан), Вайналдум, Хендерсън, Фирмино, Салах (30 – Лалана), Мане

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/k3YEsNPJ-QI" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>