Треньорът на Аякс Ерик тен Хаг след победата над Тотнъм (1:0) в първия полуфинал на Шампионската лига отбеляза, че резултатът е брилянтен. Той е уверен, че на реваншът неговия тим може да играе по-добре.

"Блестяща вечер и блестящ резултат. Най-малкото, в началото на срещата, ние държахме напълно инициативата. И успяхме да постигнем фантастичен гол.

През второто полувреме имахме много по-малко владеене на топката. Но това, което ме радваше - момчетата се раздадоха с всички сили. След почивката можеха да играят по-добре. Необходимо е да се държи топката по-често, да се движим по-бързо. Трябваше да се действа и по-спокойно.

Жалко е, че Дейвид Нерес не успя да отбележи втори гол. Все пак, минималната победа над Тотнъм на техен терен е изключителен резултат. Нека се опитаме да развием този успех. Трябва да необходимите изводи от този мач. Знаем, че можем да играем много по-добре като домакин.

Ние винаги играем нашия футбол. Трябва да използваме максимално нашите собствени сили и вярвам, че успяхме. Повтарям, мисля, че резултатът е отличен. Ние спечелихме и сме много доволни от това. Но само половината от работата беше свършена", заяви Ерик тен Хаг.