Страховити двойки бяха изтеглени на 1/8-финалите в Шампионската лига този сезон.

Без съмнение три двубоя приковават вниманието върху себе си. Това са сблъсъците Атлетико Мадрид - Ливърпул, Челси - Байерн Мюнхен и Реал Мадрид - Манчестър Сити.

Европейският шампион Ливърпул има тежката задача да се справи с "бандата на Чоло", защото Атлетико отдавна минава за отбор, който не е желан на жребиите заради твърдия си и изключително дефанзивен стил на игра.

Реал Мадрид, който спечели турнира три поредни години преди триумфа на Ливърпул, ще мери сили с първенеца на Англия за предходните две кампании Манчестър Сити. Двойката е доста интересна и заради факта, че "гражданите" са водени от легендата на Барселона Пеп Гуардиола.

Барса имаше сравнително приемлив жребий, защото изтегли Наполи, който не се намира в най-доброто си състояние и наскоро уволни Карло Анчелоти.

Спечелилият всички 6 мача в груповата фаза Байерн Мюнхен е най-резултатният отбор този сезон в турнира, но за място на четвъртфиналите ще трябва да играе с Челси. "Бебетата на Лампард" започват да изграждат своя стил и въпреки някои неочаквани загуби във Висшата лига напоследък, минават за неудобен и доста непредсказуем противник.

Борусия Дортмунд - ПСЖ пък е двубой, в който със сигурност се очакват много голове заради офанзивния стил на игра на двата тима. Треньор на парижани е Томас Тухел, който беше уволнен от Дортмунд през 2017 година - малко след като спечели Купата на Германия.

Мачовете са съответно на 18/19/25/26 февруари 2020 година, а реваншите - на 10/11/17/18 март.

 

Ето и всички изтеглени двойки за 1/8-финалите:
 

Борусия Дортмунд - ПСЖ

Реал Мадрид - Манчестър Сити

Аталанта - Валенсия

Атлетико Мадрид - Ливърпул

 

Челси - Байерн Мюнхен

Лион - Ювентус

Тотнъм - РБ Лайпциг

Наполи - Барселона