Барселона и Наполи завършиха наравно 1:1 в първа среща от 1/8-финалите на Шампионска лига, играна на стадион "Сан Паоло".

Домакините поведоха в резултата, благодарение на Дрис Мертенс (30'). Футболистите на треньора Кике Сетиен обаче съумяха да стигнат до изравнително попадение, след като Антоан Гризман (57') успя да се разпише. Срещата бе 29 години след последния мач на аржентинската легенда Диего Армандо Марадона с екипа на "небесносините".

В края на срещата Артуро Видал си изкара два жълти картона в разстояние на само няколко секунди, след като влезе опасно в каката на Марио Руи, а после се и сдърпа с футболиста на Наполи. Чилиецът пропуска реванша, а в това число влиза и Серхио Бускетс, който с днешния жълт картон също няма да играе в срещата на "Камп Ноу". Като за капак на всичко в добавеното време на срещата Жерард Пике получи травма, след като стъпи накриво.

Така двата отбора ще решат кой ще отиде на 1/4-финалите в турнира на богатите на 18 март от 22:00 часа българско време, като към момента каталунците са с леко предимство, заради гола си на чужд терен.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ZJjA7jCQGns" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Двубоят започна добре за гостите, които първи стигнаха до интересно положение. В 9-ата минута Лионел Меси получи хубав пас около дъгата на наказателното поле и отправи изстрел. Топката обаче мина високо над напречната греда.

В 17-ата минута Хосе Кайехон стигна до извеждащо подаване отдясно. Футболистът понечи да пусне остра топка по земя към Дрис Мертенс, но тя бе пресечена от Жерард Пике, който отклони към Марк-Андре тер Стеген.

В следващите минути играчите на Барса контролираха случващото се на терена, но трудно достигаха до голови положения заради добре подредената защита на неаполитанците.

В 30-ата минута домакините успяха да поведат в резултата след добра контраатака и грешка на младия Жуниор Фирпо, който допусна Лоренцо Инсиние да напредне отдясно и да подаде към Дрис Мертенс. Футболистът отправи техничен диагонален изстрел от линия на пеналтерията, пращайкит топката в горния ляв ъгъл на Тер Стеген.

В 43-ата минута Лоренцо Инсиние пусна подаване към Константинос Манолас, но последният не успя да намери целта. Ударът му от вътрешността на наказателното поле премина леко встрани от десния стълб. Така първото полувреме завърши без повече голове.

През втората част при гостите започна да забелязва добре позната напоследък колебливост в играта и изпитваха сериозни затруднения при изнасянето на топката в нападение.

Въпреки трудностите, Барса все пак изравни. Нелсон Семедо напредна отдясно и пусна остро подаване по земя около точката на дузпата, където Антоан Гризман засече подаването пращайки неспасяемо топката във вратата.

В 61-ата минута Инсиние нахлу опасно отляво и се спарави със съпротивата на Жерард Пике и шутира от малък ъгъл. Видимостта пред Тер Стеген бе ограничена, но стражът демонстрира отличен рефлекс и спаси.

В 77-ата минута Самюел Юмтити се извиси над всички след центриране от ъглов удар на Меси. За късмет на вратаря Давид Оспина, защитникът прати топката над напречната греда.

В 84-ата минута Инсиние получи топката дълбоко в наказателното поле, леко встрани от вратата. Футболистът опита техничен изстрел, но кълбото мина покрай десния страничен стълб.

В 87-ата минута подаде към Артур, който бе в отлична позиция на около метър от дъгата на наказателното поле. Ударът на бразилеца обаче се оказа прекалено неточен.

В края на срещата Артуро Видал си изкара два жълти картона в разстояние на само няколко секунди, след като влезе опасно в каката на Марио Руи, а после се и сдърпа с футболиста на Наполи. Чилиецът пропуска реванша, а в това число влиза и Серхио Бускетс, който с днешния жълт картон също няма да играе в срещата на "Камп Ноу". Като за капак на всичко в добавеното време на срещата Жерард Пике получи травма, след като стъпи накриво.

Наполи - Барселона 1:1

Голмайстори: Дрис Мертенс (30'), Антоан Гризман (57')

Наполи: Оспина, Руи, Максимович, Манолас, Ди Лоренцо, Деме (Ала 80'), Руи, Желински, Кайехон (Политано 74'), Инсиние, Мертенс (Милик 54')
Треньор: Дженаро Гатузо

Барселона: Тер Стеген, Семедо, Юмтити, Пике (Ленгле 90+3'), Фирпо, Бускетс, Ракитич (Артур 56'), Де Йонг, Видал, Гризман (Фати 87'), Меси
Треньор: Кике Сетиен

Наполи, стадион "Сан Паоло"
Съдия: Феликс Брих
Жълти картони: Инсиние, Руи (Наполи); Бускетс, Меси, Гризман, Видал (Барса)
Червен картон: Видал (Барса)