Най-успешният футболист на България за всички времена Христо Стоичков заяви, че германските отбори вече са фаворити за спечелването на Шампионската лига през този сезон.

Стоичков изтъква, че френските клубове в надпреварата ще бъдат най-ощетени заради решението за преждевременно прекратяване на сезона в Лига 1 заради пандемията от коронавирус. Футболната кампания в Европа беше прекъсната през март, а очакванията са доиграването на Шампионската лига да бъде през август.

"Първо трябва да стане ясно, дали въобще ще се доиграят всички първенства, но по принцип никой не може да предвиди с точност в каква форма ще бъдат отборите за четвъртфиналите".

"Всички считаха Пари Сен Жермен за един от фаворитите, но френският футбол беше спрян и отборът ще може да се завърне на терена най-късно в сравнение с останалите и то след пет месеца без официален мач. Това важи и за Лион, който има аванс от 1:0 срещу Ювентус, но също ще трябва да чака до август за реванша", коментира Стоичков за "Тутомеркато".

Германското първенство беше първото от водещите пет в Европа, в които сезонът беше подновен през миналия уикенд. Затова и Стоичков смята, че клубовете от Бундеслигата ще имат известно предимство при доиграването на евротурнирите.

"Байерн и РБ Лайпциг вече започнаха да играят, което означава, че те няма да имат толкова натоварена програма и когато дойде време за Шампионската лига, те ще бъдат в най-добро състояние", каза още носителят на "Златната топка" за 1994 година.