Вратарят на Челси Петр Чех ще решава бъдещето си след края на сезона, но е готов да напусне клуба, вместо още една година да стои предимно на пейката. 

Въпреки че 32-годишният футболист е на „Стамфорд Бридж“ от 2004-а година, Жозе Моуриньо предпочита да залага през този сезон на младия Тибо Куртоа и в резултат Чех е стартирал само в 4 мача от първенството, като записа още няколко участия в другите турнири. 

„Не зная какви са идеите на клуба. На този етап изглежда, че нещата се получават добре за мен и Тибо като тандем. Това обаче може да продължи само един сезон и аз не искам още една такава кампания“ заяви играчът. 

„Винаги ще има спекулации, но аз ще оставя нещата за след края на сезона. Ще бъде важно да седна с клуба, с клуба и с мениджъра, за да обсъдим всички плюсове и минуси и след това ще преценим кое е най-добро за всички“ добави Чех. 

С тима той спечели 3 титли на Англия, 4 ФА Къп, Шампионската лига и 3 купи на Лигата. Запитан дали има вариант да премине в Реал Мадрид, футболистът каза: „Когато получа конкретна оферта, ще я обмисля. Има обаче предложения, които няма как да отхвърлиш“.