Бащата на Лионел Меси е разговарял с Роман Абрамович на неговата яхта за преминаването на аржентинеца в Челси, хвърли бомбата вестник „Сън”. 

Суперзвездата вчера бе осъден на 21 месеца затвор за данъчни измами и въпреки че не не се очаква да влезе зад решетките, може да поиска да напусне Испания. 

Ясно е, че евентуален трансфер на Меси ще бъде абсолютен рекорд в историята, но също така е ясно и това, че Абрамович разполага с необходимите пари, за да привлече играча на „Стамфорд Бридж”. 

Според „Сън” срещата между руския олигарх и Хорхе Меси се е състояла преди няколко дни на неговата суперяхта „The Eclipse”. Това означава, че още преди излизането на присъдата от лондонския клуб са имали идея за подобно развитие на събитията и са решили да действат. 

Смята се, че срещата е искала да гарантира на Челси полпозишън за привличането на 29-годишния играч, ако той реши да напусне Барселона и Испания, което на този етап продължава да не бъде много вероятно. 
    
От Манчестър Сити също имаха желание да го вземат и да го съберат отново с Пеп Гуардиола, но в последните седмици не са привили опити за среща с хора от неговото обкръжение. Твърдеше се, че Гражданите са готови да му дават по 800 000 паунда на седмица, докато при Сините той ще прибира по около 600 000.