Мениджърът на Челси Антонио Конте смята, че равенството срещу Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд" е било най-справедливият резултат в срещата от Висшата лига.

Лондончани загубиха с 1:2, въпреки че поведоха, удариха греда, а гол на Алваро Мората в края беше отменен заради спорна засада.

"Мисля, че равенството щеше да бъде справедлив резултат в този мач. След като поведохме в резултата, трябваше да бъдем по-зрели и да играем по-умно, но вместо това показахме открит футбол и противникът ни наказа. Манчестър Юнайтед е отличен отбор, но ние сме разочаровани, защото заслужавахме повече. Имахме всички шансове да вземем три точки срещу пряк конкурент за местата в Шампионската лига, но в края пак ще трябва да говорим за нова загуба", коментира Конте.

"Не знам дали ще успеем да се преборим за място в топ 4, но такива загуби със сигурност не ни помагат. Няма да бъде лесно. Английското първенство е единственото, в което шест отбора се борят за тези четири места и има риск ние да не попаднем сред тях", каза още той.

След поражението Челси падна на петото място на 2 точки от топ 4. "Честно казано не видях ситуацията с отменения гол на Мората, но ако той не е бил в засада, то мисля, че използването на видеоповторенията може да бъде много важно във футбола, особено в Англия", каза още италианецът.