Челси – Саутхемптън, среща от 8-мия кръг на Висшата лига, стадион „Стамфорд Бридж“, 19:30 часа българско време.

Групата на Челси:

Вратари: Бегович, Блекман

Защитници: Иванович, Зума, Рахман, Джилободжи, Тери, Аспиликуета, Тери, Кейхил

Полузащитници: Фабрегас, Рамирес, Оскар, Микел, Матич, Вилиан, Лофтус-Чийк, Траоре

Нападатели: Фалкао, Азар, Кенеди, Педро, Реми

Прогнозата на Gol.bg:

Челси приема тази вечер Саутхемптън с мисълта за трета поредна домакинска победа във всички турнири. Нещата за тима на Жозе Моуриньо в последно време обаче не изглеждат добре, след като във вторник загуби гостуването си на Порто в Шампионската лига. „Стамфорд Бридж“ обаче е исканата крепост, след като преди това със загуби от стадиона си тръгнаха Арсенал и Макаби Тел Авив.

Гостите обаче пристигат в Лондон след две поредни победи – 6:0 над МК Донс в турника Капитъл Къп и 3:1 над Суонзи. Миналият сезон двата отбора не се победиха, като завършиха 1:1 и в двата мача.

Жозе Моуриньо отказа да разкрие дали капитанът на тима Джон Тери ще започне като титуляр. Нападателят Диего Коста е наказан за три мача, така че Лоик Реми или Радамел Фалкао бъде титуляр на върха на атаката, въпреки че и двамата не пътуваха  до Порто. Очаква се в състава да влезе и Оскар, докато Тибо Кортуа продължава да е контузен.

За Саутхемптън се завръща Джорди Класи, който все още не е играл във Висшата лига на Англия заради контузия. Очаква се треньорът на тима Роналд Куман да заложи на състава, донесъл победата с 3:1 над Суонзи.

Факти

Жозе Моуриньо никога не е губил мач от Саутхемптън във Висшата лига (4 победи и 2 равни)

Саутхемптън има само една победа в последните си 13 гостувания на „Стамфорд Бридж“ – 4:2 през януари 2002 (4 равенства и 8 загуби)

Мачовете между двата отбора през миналата година завършиха 1:1, като всичките 4 гола бяха вкарани през първото полувреме.

Нито един отбор от Висшата лига няма повече голове с глава от Саутхемптън този сезон (4 заедно с Лестър), докато Челси допуска най-много попадения с глава (5).

Джей Родригес се разписа в два от последните три мача срещу Челси и в три от последните 5 мача срещу „сините“ във всички турнири.

Резултат: 3:1