Белгийската звезда на Челси Еден Азар сподели след победата с 2:0 над Саутхемптън в полуфинален мач от Купата на Футболната асоциация Англия, че "сините" от Лондон продължават да се стремят към първата четворка в английската Висша лига.

"Отдадохме всичко и показахме много добър футбол, особено що се отнася до второто полувреме. Челси контролираше играта. Сега ще се движим към финала, отново ще се върнем към работите във Висшата лига, а след това ще можем да помислим за финалния мач срещу Юнайтед.

Саутхемптън разполага с добри футболисти, много добри. Ето защо трябваше да сме нащрек всеки път, когато топката се оказваше у съперника. Ако се появи възможност да бъде вкаран втори гол и да се затвори въпросът с победителя, това задължително трябва да се направи.

Сега ние получаваме удоволствие от финала. Нашата цел е да завършим сезона в първата четворка и да спечелим Купата на Англия", каза Азар.

Задачата на Челси няма да е никак лесна, тъй като тимът се намира на 5-ото място с актив от 63 точки и е на 5 пункта от четвъртия Тотнъм. Освен това, футболистите на мениджъра Антонио Конте ще се изправят на финала ФА Къп срещу набиращия скорост тим на Манчестър Юнайтед.