Челси спечели 8-ата си купа на ФА, след като в 137-ия финал  на турнира надви Манчестър Юнайтед с 1:0. Спечелена и вкарана дузпа от Еден Азар направи разликата на "Уембли" и Сините триумфираха с трофея. 
 
Червените дяволи натиснаха сериозно през второто полувреме и имаха много положения, но така и не успяха да стигнат до гол и трябваше да преживеят това разочарование. 
 
В състава на Челси Оливие Жиру бе предпочетен в атака пред Алваро Мората. Рюдигер, Алонсо и Фабрегас също стартираха. За Юнайтед новината бе, че Ромелу Лукаку бе на пейката, а Рашфорд стартира в нападение. 
 
Първите минути бяха спокойни преди в 9-ата Азар да пробие отляво, белгиецът отказа да търси Жиру в центъра, нахлу в наказателното поле и стреля в близкия ъгъл, но Де Хеа отрази с крак. 
 
Последваха претенции за дузпи и от двата отбора за падания на Бакайоко и Санчес, които бяха малко задържани от съперници, но Майкъл Оливър подмина положенията и в общи линии това бе правилно. 
 
В 21-ата минута обаче нещата се промениха. Азар се измъкна в половината на Юнайтед след прекрасно овладяване на топката, напредна и нахлу в наказателното поле. Фил Джоунс скочи на шпагат, но не стигна до топката и това бе дузпа. 
 
Сините поискаха и червен картон за защитника, който обаче се размина с жълт. Азар пък не остави никакъв шанс на Де Хеа, прати топката в обратния ъгъл и реализира 17-ия си гол  за сезона във всички състезания. 
 
Юнайтед опита да отговори и овладя инициативата, но без да стигне до кой знае колко чисти положения. Удар на Погба профуча покрай вратата в 30-ата минута, но Куртоа така или иначе бе покрил ъгъла. 
 
До почивката Червените дяволи имаха топката, стигнаха до няколко корнера, а в 45-ата минута и Джоунс се включи в атака и засече с глава, но покрай вратата. Рашфорд пък не успя да стреля в последните секунди и в крайна сметка паузата дойде при аванс за лондончани. 
 
След нея нямаше промени в съставите, както и в подхода на отборите. Юнайтед продължи да владее топката, но трудно създаваше положения. В 53-ата минута Рашфорд прати свободен удар опасно към Куртоа, който обаче боксира. 
 
В 56-ата минута обаче, първо Валенсия се измъкна отдясно, но подаде неточно. Алонсо обаче сбърка и Рашфорд  стреля опасно, но Куртоа се справи и изби. Темпото определено се вдигна. 
 
В 63-ата минута след свободен удар Фил Джоунс отклони към вратата, Куртоа се хвърли вляво и изби, но Санчес притича и бутна топката в мрежата. Чилиецът обаче се оказа в засада, така че голът не бе зачетен абсолютно правилно. 
 
В 70-ата минута обаче, Юнайтед оцеля. Хубава атака на Челси завърши с пас към свободния Алонсо, който от чиста позиция стреля в тялото на Де Хеа. При разбъркването имаше игра с ръка на Йънг и останаха съмнения, че той действа умишлено, но дузпа не последва. 
 
Веднага след това пък Рашфорд бе изведен сам срещу вратаря, нападателят опита да копне над Куртоа, но белгиецът спаси с рамо. Секунди по-късно Моуриньо пусна Лукаку и Марсиал в  търсене на равенството. 
 
Матич стреля  много мощно в 80-ата минута, но Куртоа отново изби. В тези минути обаче, Челси трудно минаваше центъра и в 82-ата минута Погба направи огромен пропуск. След корнер французинът остана сам на няколко метра от вратата, но с глава прати топката на метър встрани. 
 
Последва остър удар  на Санчес, но също неточен. Времето на Юнайтед изтичаше, а в продължението Матич също стреля неточно с глава.  
 
Челси - Манчестър Юнайтед 1:0
 
Голмайстор: Азар 22 дузпа

Челси: Куртоа, Аспиликуета, Кейхил, Рюдигер, Моузес, Канте, Фабрегас, Бакайоко, Алонсо, Азар (90 Уилиан), Жиру (89 Мората)

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Йънг, Смолинг, Джоунс (87 Мата), Матич, Ерера, Погба, Лингард (73 Марсиал), Санчес, Рашфорд (73 Лукаку)