Финансовият благодетел на Челси Роман Абрамович е отказал да продаде клуба на най-богатия човек на Острова Джими Ратклиф, пише британският "The Sun". 

Както е известно, руският олигарх се сблъска със сериозни проблеми в Англия. Правителството на Острова отказа да поднови инвестиционната виза на Абрамович и поиска от милиардера да докаже своите капитали. Така над Роман надвисна опасността да загуби състоянието си и най-вече Челси.

В крайна сметка Абрамович оттегли молбата си за виза и успя да се сдобие с израелско гражданство. Паспортът на гражданин на Израел обаче не решава в пълна степен проблема на милиардера, който няма право да се занимава с бизнес или каквато и да е трудова дейност. 

Сега става известно, че от ситуацията се е опитал да се възползва Джим Ратклиф, чието състояние се оценява на 21.05 милиарда паунда. 65-годишният бизнесмен се е обърнал към Абрамович с предложение да закупи Челси, но незабавно е получил отказ. 

На Ратклиф било обяснено, че Абрамович, чието състояние е 9.3 милиарда паунда, не е заинтересуван от продажбата на клуба, който той владее вече 15 години.